VARFÖR BLOMMAR INTE MIN WISTERIA?

Klättraren av alla klättrare är säkert wisteria, eller känd som Wisteria. De blommar vackert över många staket och murar under denna period. De är så vackra att man ibland måste stanna upp och titta på dem. Det är tråkigt om du har en planta i trädgården som vägrar blomma… Är det jorden, platsen eller du själv som är orsaken? Du kan läsa den här.

Orsak 1: Fel plats
Wisteria älskar en plats i sol eller halvskugga. Mindre än sex timmars solsken per dag gör den inte lycklig. Det går bra att ha trädgården eller fasaden på östra, västra eller södra sidan. Om Wisteria står i skugga en stor del av dagen kommer den inte att producera blomknoppar.

Orsak 2: Dålig jord
Wisteria gillar jord som är rik på humus. Ge den därför extra näring. Se också till att Wisteria inte är för torr. I full jord klarar den av att ta stryk (läs: vind och väder), men om den står i en kruka måste du skydda rotklumpen under en hård vinter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Murgröna häck

Det finns dussintals växtarter att göra en häck med. De har alla sitt eget specifika mervärde för trädgården; färgen, tillväxthastigheten,…

VAD MAN SKA TÄNKA PÅ NÄR MAN KÖPER KRUKVÄXTER

Som grönsaksälskare vet du säkert vad du ska tänka på när du köper växter. Men om du precis har upptäckt…